English (United Kingdom)Albanian-AL
Tuesday 23rd of September 2014

first
  
last
  
start
stop
Mirëmbajtja e flokëve pdf Shtyp Email

Gjёrat qё duhet tё dini pёr tё patur flokё tёrheqёse dhe tё shёndosha…

 1. Flokёt shum tё thata

Me shampon nё duar filloni ngadalё qё ti ushqeni flokёt nё rrёnjё. Gjatё shpёrlarjes shamponi i cili do tё rrjedh nga flokёt, ёshtё i mjaftueshёm pёr larjen e flokёve. Kёshtu qё e parandaloni qё ti keni flokёt shum tё thata.

 1. Flokёt normale

Me lёvizje rrethore fillojmё ti ushqejmё flokёt me shampon, pastaj menjёher shpёrlajini. Nёse mbetet shampon nё flokё, atёher i ngurtson dhe i thanё flokёt. Rregulli ёshtё ky: kaloni trefinishin e kohёs qё e shpenzoni duke i ushqyer me shampon, duke i shpёrlar flokёt. Pasi ti keni shpёrlar flokёt duhet tё jenё tё shёndritёshme.

 

 1. Dy nё njё

Kёto produkte edhe i pastrojnё edhe i mirmbajnё flokёt. Praktike mirpo nuk preferohen pёe pёerdorim tё pёrditshёm. Sepse nё shumicёn e kёtyre produkteve gjendet vaji i silikonit. Njёher i bёjnё flokёt mё tё buta, mirpo me kalimin e kohёs prodhojnё njё mas qё mbёshtjellet pёr flokё, dhe mundё ti rёndojnё flokёt. Pёrdorini vetёm njёher nё javё.

 

 1. Shpёrlajini me ujё tё ngrohtё

Pёrshkak se flokёt tona janё shumё tё ndjeshme, nuk e duan ujin shumё tё nxehtё. Uji i ngrohtё ёshtё ideal pёr mos ti dёmtuar flokёt. Pёr ata qё mundё ta durojnё, edhe mё mirё ёshtё qё flokёt tё pastrohen me ujё tё ftohtё. Uji i ftohtё i jep njё shёndritshmёri flokёve.

 1. Strategjija mё e mirё pёr fenirim

Pasi ti pastroni flokёt ndajini mё kujdesё. Parimisht terini me njё peshkir tё ngrohtё. Duke e i’a ndёrruar parametrat nё temperaturёn me tё ulёt, pa i pёrzier shumё i fenirojmё deri nё terje tё plotё. Pastaj duke i’a ngritur mё shumё temperaturёn, me njё furqё tё rrumbullakёt filloni ti formёzoni. Femin duhet qё mё sё paku ta mbajmё nё distanc prej 15 cm larg flokёve.

 1. Jini tё butё

Flokёt e lagёshta, dukёn disi tё fryera. Me kёtё rast janё shum tё thyeshme. Pёr krehje pёrdorni krehёr me dhёmbё tё larguar, mundёsisht nga kauquku apo ahshapi, dhe tё jetё e punuar me dorё(lloji i shkruhet mbi tё). Mos i preferoni krehёrit e lirё tё plastikёs.

 

7. A jeni shumё tё stresuar?

Nёse i bёni masazh flokёve gjat pastrimit, atёher i aktivizoni hormonet e lumturis. Duke formuar rrumbullakё me majet e gishtёrinjёve, bёjini masazhё majёs sё kokёs, pastaj ngadal nё drejtim tё vezhёve dhe nё fund ne pjesёn e mbrapme.

 1. Harrojini paragjykimet

harrojini histrotё se flokёt e yndyrshme, sa mё shpesh qё tё pastrohen bёhen me shumё tё yndryshmё. Nёse ndjeni se jeni mё tё kujdeshёm, mundё tё pastrohuni gjdo ditё. E rёndёsishme ёshtё tё pёrdoret njё shampon i butё. Mos e lini qё shamponi tё qёndroj nё flokё por pastrojeni menjёher.

 1. Kremi pёr flokё

Kremin pёrdoreni nё pёrgjithsi nё maje tё flokёve dhe nё pjesёt e lёshuara. Mundёsisht mos i lyeni 3 cm e parё nga rrёnja. Flokёt e reja qё dalin nuk kanё nevoj pёr ndonjё mirmbajtje.

 1. Flokёt shumё tё hollё

Fijet e holla nuk mundё ti durojnё produktet e yndyrshmё. Mё mirё ёshtё qё tё pёrdorёn spray tё thatё. Spray parandalon formimin e fushёs statike-elektrike rreth flokёve dhe nuk lejon qё flokёt te ngriten lart.

 

 1. Mirёmbajtja nё pushime

Nёse gjatё pushimeve flokёt tuaja nuk hynё nё formё, kjo mundё tё jetё pёrshkak tё mineraleve te ujit nё vendin ku gjindeni. Zgjidhja ёshtё qё pas pastrimit flokёt tё shperlahen me ujё pёr pije.

 

 1. Mbrojtja dhe korigjimi

Produktet qё pёrmbajnё Omega-6, parandalojnё thyerjen e flokёve. Sepse kёto materie i mbushin krisjet nё fijet e flokёve dhe i mbrojnё nga nxehtёsia e femit.

I zbusin flokët, mirpo cilën duhet përdorur?

13. Aplikimi i përzierjeve në flokët e holla

Përzierjet e trasha, mund ti lodhin shum flokët e holla. Mirpo koh pas kohe është mirë që të bëhet një mirmbajtje extra e këtill. Zgjidhja: ushqejini flokët me përzierje 10 min para pastrimit dhe pastaj pastrojini me shampon si zakonisht.

 

 1. Maska për flokë

Maskat, sidomos në ambiente të ngrohta i mbulojnë më mirë flokët. Më idealja, është që maskën me përzierje ta bëni në formë të tufave, pasi që ti terni flokët me peshkir të ngrohtë. Pastaj ngroheni kokën me fem të nxehtë, dhe mbështilleni me foli, dhe mbi të mbështjelleni një peshkir të ngrohtë. Që të ket efekt pritni më së paku 30min. Edhe një metod tjetër është që të bëhet maska në një vënd me avull (në të njëjtën mënyrë, nën pëshkir)

 

 1. Bojnde, zeshkane apo ngjyrë kafeje

Jetën e ngjyrës mund tia zgjasni duke përdorur kremra për kujdesje të veqantë. Gjatë larjes, materiet që gjenden në përzierjet apo produktet për formëzim të flokëve, i rifreskojnë pigmentet e flokëve.

 

 1. Për të vendosur përzirje të shpejta

Keni flokë të gjata dhe përzierjet marrin shum koh., ska dert. Me përdorimin e përzierjeve të shpejta me rruza proteinash nuk është e nevojshme që flokët të pastrohen. Flokët i bënë që të shëndritin.

 

 1. Flokët të trasha dhe të forta nga lindja

Kur këto flokë marin formë duken me të vërtet sikur ëndërr. Mirrpo nuk duan të marrin formë dhe janë shumë të forta. Me strategji të drejta mundë ti merrni nën kontrollin tuaj

a. Mos i pastroni gjdo dit, më së miri pastroni 1-2 her në javë.

b. Pas gjdo pastrimi përdorni kremrat zbutës, dhe pas gjdo 4 pastrimeve palikojani një maskë.

Ata që din ti udhëheqin nuk përjetojnë ditë me flokë të këqia.

 

 1. Përdorimi i “vaksit”(një lloj kremi)

Zakonishtë flokëve të prerë në katë që formëzohen me fem, vaksi që lyhet në këto flokë fillonë të zbutet edhe më shumë. Ja një zgjidhje për këtë krize yndyre: fillimisht spërkatini spray flokëve, dhe pastaj majave të flokëve lyejini me vaks. Do të duken mrekullueshëm.

 

 1. Nëse i keni lyer shumë me gell

Nëse i keni lyer flokët shumë me gell dhe i keni krehur, flokët mundë t’ju duken të yndyrëshme. Për të parandaluar këtë, nxeheni me fem kapakun (pjesën e sipërme) të kutis për një kohë. Për shkak se produkti do të shpërndahet më mirë atëher automatikisht do të parandaloni që ta tëproni dozën.

 

 1. Spray dhe vizëllues për flokë

Për të patur flokë me volum mos spërkatni spray nga lartë poshtë. Sepse kjo bënë që flokët të rëndohen dhe te lëshohen poshtë. Në vend të saj, duke i ngritur flokët ngadal i spërkatni me spray. Për flokët e gjata: tërhiqeni kokën mbrapa dhe ne mjegullën e sprayt duke rënë ngadal poshtë i tundni pakëz flokët. Për ti dhënë volum, më idealja është femi, brusha (krehri) dhe shkuma për flokë.

 1. Nëse keni problem me kohën:

Për shembull, nëse avioni juaj do të niset në ora 6:30 të mëngjesit, atëher një fomrëzim i dhënë nga mbrëmja do tju kursente shumë kohë. Pastrojini flokët dhe pastaj me furqë feniratni flokët deri sa të thahen. Spërkatini pakës spray për flokë. Pritni 30 min para se të bini në gjumë. Në mëngjes krehini lehtësisht.

 

 1. Keni fjet pa pastruar flokët

Nëse nuk keni kohë për ti pastruar flokët edhe në mëngjes edhe pse duhet ti pastroni, atëher përdorni pudra transparan dhe krehini mirë. Flokët duken të pastërta në veqanti nëse përdorni spray të lëngshëm apo shkumë.

 

 1. Flokët e thata të mbetura pa forcë

Shmangiuni produkteve si gelli apo shkuma që përmbajnë alkool dhe i thajnë flokët. Në vend të këtyre përdorni produkte të buta që i kthejnë flokët në gjendjen e mëparshme.

 

 1. Nëse nuk keni aspak kohë në mëngjes

Gellin e përdorur një ditë më parë mund ta ktheni në gjendje active me duar të lagura. Mirëpo në të kundërtën e anës së zgjatjes flokët formzoni me duar.

 

 1. Flokët e gjata mos i shkumëzoni me duar

Nëse flokët i shkumëzoni me duar atëher mund të ket një jobarazi në shpërndarje. Në vënd të kësaj, vendosni shkumë mbi një kreher me dhëmb të gjër dhe krehini flokët mirë. Kështu do ta shpërndanit në mënyrë të barabart shkumën.

 

 1. Flokët që i ëndërroni

Preni modelin e flokëve që i ëndërroni nga ndonjë revistë, duke shkuar tek flokëtari juaj.

Profesionisti që i cili do të shikonte foton, do ta kuptonte shumë më mirë se qfarë kërkoni. Mirpo mos e harroni edhe këtë, nuk i kan të gjithë flokët e njëjta. Mirpo poashtu ato flokë para se të fotografoheshin sigurisht që kanë kaluar në duart e shumë flokëtarëve. Kështu që jinni të hapur ndaj alternativave. Profesionistat e flokëve e din mjaft mir se qfar është e mundur dhe qfar jo.

 

 1. Fytyra e rrumbullakët

Personat me fytyrë të rrumbullakët, duhet ti ikin modeleve që formojnë dredha në fundë të veshëve apo gojës (në pjesët anësore të fytyrës). Në vënd të kesaj do të ishin më mirë modelet që janë me dredha nga maja e kokës e duke i shkallëzuar me dredha më të vogla. Flokët mundë të jenë të gjata deri në supe.

 

 1. Nëse keni flokë të shtrënguara dhe të forta

Mundë të merrni guxim për shumë modele prerjesh. Pa marrë parasyshë ngjyrën e flokëve, modelet me gjatësi të mesëme me prerje katërore dhe modelet e shkurta të drejta u përshtaten shumë. Mirëpo këto flokë me linja të mprehta, shpesh duhet ti drejtoni tek flokëtari dhe per tia ruajtur shëndritshmërin duhet ti bëni më shumë mirmbajtje.

feed8 Komente
moza
March 18, 2010
91.187.103.2
Votes: +1

jom pajtu me rregullet


report abuse
vote down
vote up
shpresa
June 05, 2010
178.175.8.99
Votes: +1

shum veb i bukur dhe interesant komplimente met vertet me keni len pa tekst vetem suksese

report abuse
vote down
vote up
sara
June 29, 2010
80.80.169.95
Votes: +0

shum kshilla tmira a:D

report abuse
vote down
vote up
zilee
August 14, 2010
91.187.109.70
Votes: +0

---diçka perfekt thnx aa kshilla te paparapara

report abuse
vote down
vote up
egzona
February 26, 2011
91.187.109.66
Votes: +2

shum shum keshilla te mira

report abuse
vote down
vote up
erlinda
February 27, 2011
91.187.109.70
Votes: +0

teper diqka keshilla te mira

report abuse
vote down
vote up
taulanti
February 27, 2011
82.114.73.126
Votes: +0

shum kshilla te bukura bavo bravo .

report abuse
vote down
vote up
lorena
May 20, 2011
80.80.172.5
Votes: -1

shum keshilla te miraa

report abuse
vote down
vote up

Shkruaj Koment
 
  smaller | bigger
 

busy