English (United Kingdom)Albanian-AL
Saturday 20th of September 2014

first
  
last
  
start
stop
Kujdesja e ngjyrosjes së flokëve pdf Shtyp Email

Dёshironi ti ndryshoni flokёt por sa jeni tё pregaditur fizikisht dhe psiqikisht pёr kёtё ndryshim?

Sepse flokёt e ngjyrosura kёrkojnё pёrkujdesje mё tё madhe. Mirpo nёse prap dёshironi ti ngjyrosni flokёt atёher duhet tё keni kujdes pёr gjёrat e shёnuara mё poshtё:

Si duhet tё jenё flokёt gjat ngjyrosjes?

Nuk ka rёndёsi nёse flokёt janё tё pastёrta apo tё ndyra, prap do tё keni tё njёjtin rezultat. Mirpo ёshtё mirё qё flokёt tё pastrohen me ndihmёn e krahrit nga gelil, sprayi, shkumёa pёr flokё apo ndonjё produkt tjetёr. Sepse kёto produkte nuk lejojnё qё ngjyra tё mbulojё tё gjith flokёt, ngjyra largohet pas njё kohe tё shkurtёr.

A ndikon ngjyra nё rёnjen e flokёve?

Jo nuk ndikon. Flokёt bien gjatё ndryshimit tё stineve, pёr shkak tё probleme fiziologjike apo mosushqimit tё rregullt.

Duke e pastruar ngjyrёn nё lёkurё

Para se tё filloni me ngjyrosjen e flokёve, pёrdorni krem tё lёngёt pёr lyerjen e rrёnjes se flokёve. Kjo ngikon qё tё jetё me e lehtё largimi i ngjyrёs me ndihmёn e ndonjё pambuku pas pritjes, para ose pas larjes sё flokёve. Nёse harrohet tё pёrdoret kremi, atёher me ndihmёn e pambukut tё lagur me sapun mund tё largohet ngjyra.

A ngjyrosen vetullat apo qerpikёt

Vetullat apo qerpikёt nuk ngjyrosёn. Nёse dёshironi ti ngjyrosni vetullat atёher pёrdorni kremrat pёr ngjyrosje tё vetullave dhe qepikёve.

Sa qёndron ngjyra?

Flokёt, rriten pёrafёrsisht 1 cm nё muaj. Duhet qё gjdo 4-5 muaj tё ngjyrosen rrёnjёt e flokёve.

Nuk pёrdoret ngjyra nё flokёt tё ngjyrosura mё “konё”

Kona e mbulon flokun dhe krijon njё shtresё mbi flokё. Kurse largimi i konёs ёshtё i pamundur. Pёr kёtё arsye mos pёrdorni ngjyrё  nёse flokёt i keni tё ngjyrosura me konё.

A ёshtё i rёndёsishёm oksidimi pёr ta bёrё ngjyrёn e flokёve mё tё dukshme

Receteja qё ёshtё brenda kutisё sё ngjyrёs ёshtё ideale pёr tё patur flokё tё shёndosha. Pёr kёtё arsye nuk preferohet qё tё bёhet ndonjё pёrzierje tjetёr.

Qka duhet patur kujdes para se tё bёni pёrzgjedhjen e ngjyrёs

Para se tё ngjyrosni flokёt, duhet qё tё bёjё pёrzgjidhjen e duhur nёse dёshirojmё qё tё kemi rezultatet e duhura. Nёse flokёt nuk janё tё ngjyrosura mё parё, nёse nuk ka apo ka shumё pakё tё thinjura, atёher flokёt mund tё ngjyrosen me njё ngjyr pёr njё ton mё tё hapur se ngjyra natyrale. Pёr flokёt e ngjyrosura mё parё, atёher mund tё ngjyrosen me ngjyrёn e njёjtё apo me njё ngjyrё edhe me tё mbyllur. Mirpo nёse pёr flokёt e ngjyrosura mё parё nёse dёshirojmё tia hapim ngjyrёn atёher duhet ti bёjmё  metoden dekolor (tё largojmё ngjyrёn).  Nё kёtё mёnyrё arrijmё deri tek ngjyra e dёshiruar.


ISTANBUL STYLE

Dair Styles MUSTAFA

feed5 Komente
sela
nëntor 24, 2009
91.187.103.60
Votes: +1

falemderit per ket web faqe

report abuse
vote down
vote up
nora
nëntor 29, 2009
82.114.91.35
Votes: +1

flm per keto info

report abuse
vote down
vote up
sara
qershor 29, 2010
80.80.169.95
Votes: +1

shum flm per kshilla

report abuse
vote down
vote up
dita
shtator 27, 2010
82.114.94.231
Votes: +1

flm shum per keshilla

report abuse
vote down
vote up
=====
janar 30, 2011
82.114.94.231
Votes: +0

flm shum per keshilla jeni te mrekullushumm

report abuse
vote down
vote up

Shkruaj Koment
 
  smaller | bigger
 

busy